דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 302 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)

  • המרק
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • כתף בקר - 1 ק"ג
    בשר בקר או עגל - חתוך לחתיכות
  • פפריקה מתוקה - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לקוביות גדולות
  • עגבנייה - 2 יחידות גדולות - סה"כ (460 גרם)
    קלופות וחתוכות לפלחים גדולים
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    פרוסים לעיגולים עבים
  • תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
    חתוכים לקוביות גדולות
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עלי דפנה - כמה יחידות
  • מים - לפי הצורך
  • הבצקניות
  • קמח לבן - כוס (155 גרם)
  • ביצה - Large
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
    עם מעט מלח - לבישול הבצקניות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק גולש עם ירקות ובצקניות
מרק גולש ביתי מזין ומחמם
  • 1 בסיר גדול למרק לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הבשר (רצוי בשר בקר לגולש (אני השתמשתי בבקר מס` 5 - חתוך לחתיכות בינוניות) ולטגן אותו מכל הצדדים, עד שמשנה את צבעו. להוסיף את שתי הפפריקות ולטגן יחד כמה דקות.
  • 2 להוסיף כ- 3 ליטר מים רותחים, לערבב היטב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית, לכסות את הסיר ולבשל כחצי שעה.
  • 3 להוסיף את שאר הירקות ולבשל כ- 40 דקות נוספות, לבדוק מוכנות לפי הבשר ותפוחי האדמה. לתבל במלח ופלפל שחור לקראת סוף הבישול.
  • 4 הכנת הבצקניות: לערבב עם כף בקערה את כל המצרכים למעט המים. את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה. ליצור מהבצק גלילים צרים בקוטר כס"מ ובעזרת סכין לחתוך את הגלילים לחתיכות בגודל הרצוי. בסיר בינוני להרתיח מים עם מעט מלח. להכניס בזהירות את הבצקניות אל תוך המים הרותחים ולבשל כ- 10 דקות. לאחר מכן לסנן מהמים.
  • 5 ב- 5 דקות הבישול האחרונות של המרק עם הבשר להוסיף את הבצקניות.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה והמים עם המלח לבישול הבצקניות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 13.9% 39.4% 42.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב