מצרכים למתכון
11 מנות/יחידות, 302 גרם למנה\יחידה (10-12 מנות)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מרק גולש ביתי מזין ומחמם
- 1 בסיר גדול למרק לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הבשר (רצוי בשר בקר לגולש (אני השתמשתי בבקר מס` 5 - חתוך לחתיכות בינוניות) ולטגן אותו מכל הצדדים, עד שמשנה את צבעו. להוסיף את שתי הפפריקות ולטגן יחד כמה דקות.
- 2 להוסיף כ- 3 ליטר מים רותחים, לערבב היטב ולהביא לרתיחה. להנמיך לאש בינונית, לכסות את הסיר ולבשל כחצי שעה.
- 3 להוסיף את שאר הירקות ולבשל כ- 40 דקות נוספות, לבדוק מוכנות לפי הבשר ותפוחי האדמה. לתבל במלח ופלפל שחור לקראת סוף הבישול.
- 4 הכנת הבצקניות: לערבב עם כף בקערה את כל המצרכים למעט המים. את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק נוח לעבודה. ליצור מהבצק גלילים צרים בקוטר כס"מ ובעזרת סכין לחתוך את הגלילים לחתיכות בגודל הרצוי. בסיר בינוני להרתיח מים עם מעט מלח. להכניס בזהירות את הבצקניות אל תוך המים הרותחים ולבשל כ- 10 דקות. לאחר מכן לסנן מהמים.
- 5 ב- 5 דקות הבישול האחרונות של המרק עם הבשר להוסיף את הבצקניות.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה והמים עם המלח לבישול הבצקניות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
4.2% |
13.9% |
39.4% |
42.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב