מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עוגת שוקולד נהדרת שמתאימה גם לפסח
- 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
- 2 משמנים תבנית 23 ס"מ עגולה ומצפים בנייר אפייה.
- 3 מפרידים את החלבונים והחלמונים.
- 4 מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר קנים עד לקבלת קצף תפוח.
- 5 מחממים את השוקולד המריר והשמן תחת בן-מארי (סיר מים ומעליו קערה) עד להמסה ומקררים במשך 10 דקות.
- 6 מוסיפים את תערובת השוקולד והפקאנים לסירוגין לחלמונים תוך כדי ערבוב. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר.
- 7 מקפלים את החלבונים המוקצפים אל תערובת השוקולד בפעמיים.
- 8 מכניסים את התערובת לתבנית ואופים בתנור למשך כ- 50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומפרידים מהתבנית.
- 9 הכנת הגנאש: מחממים את השוקולד עם המים והשמן תחת בן-מארי עד לקבלת תערובת חלקה.
- 10 שופכים את השוקולד החם על העוגה ומקררים.
- 11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לקשט באגוזי לוז מצופים.
ציוד נדרש: תבנית 23 עגולה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.7% |
52.8% |
9.5% |
36% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב