דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד נהדרת שמתאימה גם לפסח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 100 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
  • 2 משמנים תבנית 23 ס"מ עגולה ומצפים בנייר אפייה.
  • 3 מפרידים את החלבונים והחלמונים.
  • 4 מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר קנים עד לקבלת קצף תפוח.
  • 5 מחממים את השוקולד המריר והשמן תחת בן-מארי (סיר מים ומעליו קערה) עד להמסה ומקררים במשך 10 דקות.
  • 6 מוסיפים את תערובת השוקולד והפקאנים לסירוגין לחלמונים תוך כדי ערבוב. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר.
  • 7 מקפלים את החלבונים המוקצפים אל תערובת השוקולד בפעמיים.
  • 8 מכניסים את התערובת לתבנית ואופים בתנור למשך כ- 50 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומפרידים מהתבנית.
  • 9 הכנת הגנאש: מחממים את השוקולד עם המים והשמן תחת בן-מארי עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 10 שופכים את השוקולד החם על העוגה ומקררים.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט באגוזי לוז מצופים.

ציוד נדרש: תבנית 23 עגולה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)457456
חלבונים (גרם)6.65 6.64
פחמימות (גרם)2525
מתוכן סוכרים (גרם)4.35 4.33
שומנים (גרם)36.99 36.9
מתוכם שומן רווי (גרם)8 7.98
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)108.15 107.88
נתרן (מ"ג)45.9645.84
סיבים תזונתיים (גרם)1.2 1.2
מים (גרם)27.0126.94
ויטמין A (מק"ג)45.7145.59
ויטמין B (מ"ג)1.041.04
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.540.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.0716.03
ויטמין B12 (מק"ג)0.250.25
ויטמין C (מ"ג)0.140.14
ויטמין D (מק"ג)0.580.58
ויטמין E (מ"ג)4.794.78
ויטמין K (מק"ג)0.520.52
סידן (מ"ג)24.824.74
ברזל (מ"ג)0.810.81
מגנזיום (מ"ג)18.5818.53
זרחן (מ"ג)90.7390.5
אבץ (מ"ג)0.930.93
אשלגן (מ"ג)90.4390.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)13.7313.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.15
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)13.4613.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.558.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.418.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 52.8% 9.5% 36%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.16 (1.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?