דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה ללא קמח עם מוס שוקולד ושמנת מוקצפת

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 ממיסים שוקולד מריר שוויצרי + חמאה לתערובת אחידה (אפשר במיקרו ואפשר בבן מארי).
  • 2 מפרידים את הביצים - את החלמונים מוסיפים לשוקולד והחמאה.
  • 3 מוסיפים לתערובת השוקולד גם את הברנדי.
  • 4 מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד.
  • 5 2/3 מהתערובת מעבירים לתבנית האפייה (תבנית קפיצית עגולה מס` 24) ואופים במשך כ- 20 דקות על 180 מעלות.
  • 6 לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות.
  • 7 את ה- 1/3 הנותר מתערובת השוקולד מכניסים למקרר - הקרם מתייצב למוס. בינתיים, מקציפים את השמנת המתוקה עם כף הסוכר וסוכר הוניל.
  • 8 הרכבת העוגה: לאחר שהתקררה, משטחים מעל הבצק האפוי את המוס ומעליו את השמנת המוקצפת.
  • 9 מכניסים לקירור לכמה שעות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה מס` 24.

זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה לאחר ההכנה.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)255355
חלבונים (גרם)4.52 6.29
פחמימות (גרם)1521
מתוכן סוכרים (גרם)3.84 5.35
שומנים (גרם)19.11 26.64
מתוכם שומן רווי (גרם)10.87 15.14
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)128.05 178.46
נתרן (מ"ג)41.457.7
מים (גרם)19.4227.07
ויטמין A (מק"ג)40.856.86
ויטמין B (מ"ג)0.590.83
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.9916.7
ויטמין B12 (מק"ג)0.230.32
ויטמין D (מק"ג)0.520.73
ויטמין E (מ"ג)0.270.37
ויטמין K (מק"ג)0.080.11
סידן (מ"ג)14.3219.95
ברזל (מ"ג)0.450.62
מגנזיום (מ"ג)3.064.26
זרחן (מ"ג)50.4970.37
אבץ (מ"ג)0.330.46
אשלגן (מ"ג)35.2749.15
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.490.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.40.55
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.931.3
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.871.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 49.3% 11.6% 39.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.