דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד משודרגת

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת עוגת השוקולד:
  • 1 בקערה אחת מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו ואבקת האפייה. בקערה השנייה מערבבים את השמן והביצים.
  • 2 מוסיפים את הנוזלים ליבשים ובנוסף את 1/2 כוס המים, וטורפים רק עד לקבלת מסה אחידה (מבחינת כמות האייריש קרים ניתן להפחית או להוסיף לפי הטעם).
  • 3 מעבירים את העיסה ל- 2 תבניות אינגליש קייק (לצורה אין משמעות בגלל שנפורר את העוגה אז ניתן לאפות בכל תבנית שרוצים).
  • 4 אופים למשך כ- 30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 5 מיד כשמוציאים את העוגה יש למזוג עליה 1/2 כוס מים חמים עם כפית שטוחה נס קפה וכפית סוכר. מצננים את העוגה לחלוטין.
  • הכנת מסת כדורי השוקולד:
  • 1 בקערה ממיסים יחד את השמנת והשוקולד עד לקבלת גנאש חלק.
  • 2 לקערה גדולה מפוררים את העוגה שהכנו ושוברים את הפתיבר לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הגנאש והאייריש קרים, ומערבבים למסה אחידה (ניתן להוסיף יותר אייריש קרים לפי הטעם).
  • 3 משטחים בתבנית 20X20 ס"מ עם נייר אפייה/ניילון נצמד, לחילוץ מהיר חלק ונוח. מעבירים למקפיא ל- 4 שעות לפחות.
  • 4 לאחר 4 שעות מחלצים את העוגה ופורסים לאצבעות. שומרים במקפיא עד ההרכבה.
  • הכנת ציפוי רושר:
  • 1 ממיסים יחד את השמנת והשוקולד לגנאש חלק. מוסיפים את ברס אגוזי הלוז ומערבבים.
  • 2 לאחר קירור קל מוזגים לכלי גבוה כדי שיהיה נוח לטבול.
  • 3 לוקחים כל אצבע שוקולד, נועצים קיסם בכל צד ובעדינות טובלים את העוגה בציפוי כך שהצדדים יהיו מצופים. מנקים בעדינות את התחתית על דופן הכלי ומעבירים למגש.
  • 4 מעבירים למקפיא לכ- 15 דקות.
  • הכנת קרם השוקולד:
  • 1 בקערה ממיסים את השוקולד ביחד עם השמנת והמלח ומערבבים לגנאש חלק. מצננים את הגנאש במשך 2-3 שעות עד שהוא קר לחלוטין.
  • 2 מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את יתרת השמנת (250 מ"ל) ומקציפים יחד במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • 3 מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כל אצבע (אני המסתי מעט שוקולד לבן בשקית זילוף לקישוט נוסף).
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק + תבנית 20X20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את האייריש קרים. שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נוי אלון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)594379
חלבונים (גרם)7.27 4.64
פחמימות (גרם)5334
מתוכן סוכרים (גרם)11.5 7.34
שומנים (גרם)39.54 25.24
מתוכם שומן רווי (גרם)19.38 12.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)93.82 59.89
נתרן (מ"ג)131.2583.79
סיבים תזונתיים (גרם)3.54 2.26
מים (גרם)17.2311
ויטמין A (מק"ג)10.886.95
ויטמין B (מ"ג)0.220.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.842.45
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.04
ויטמין D (מק"ג)0.140.09
ויטמין E (מ"ג)0.070.05
ויטמין K (מק"ג)0.070.04
סידן (מ"ג)6.844.37
ברזל (מ"ג)0.40.25
מגנזיום (מ"ג)10.926.97
זרחן (מ"ג)28.1417.97
אבץ (מ"ג)0.230.14
אשלגן (מ"ג)40.0625.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 38.4% 7.1% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.7 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.