דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 345 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לוקחים את הפטריות, קוצצים להם את הרגליים ושמים בצד.
  • 2 קוצצים את הבצל ואת השמיר ומניחים בצד.
  • 3 במחבת עם כף שמן מתחילים לטגן את הבצל. כשאנו רואים שהבצל מתחיל טיפ-טיפה להשחים, אנחנו מוסיפים את הרגליים הקצוצות של הפטריות ואת השמיר, מטבלים במלח, פלפל, ומעט אגוז מוסקט, מכבים את האש ונותנים לזה כ-5 דקות לנוח.
  • 4 בזמן שהמילוי נח, נסדר בתבנית חד פעמית (חמגשית ללא חלוקה באמצע) את הפטריות ללא הרגליים.
  • 5 בקערה אחרת שמים את הבולגרית ומועכים לעיסה. מוסיפים את המילוי שנח במחבת ומערבבים לעיסה אחידה.
  • 6 מתחילים למלא את הפטריות במילוי שיש לנו.
  • 7 בשלב זה מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות ונותנים לו להתחמם.
  • 8 לוקחים פינג`אן או מחבת (כל אחד ומה שנוח לו) ושופכים את השמנת על אש נמוכה.
  • 9 מוסיפים לשמנת את החצי תיבולית של קנור, טיפה מלח ופלפל ומביאים לרתיחה קלה. מוודאים שהתיבולית נמסה (אם נשאר מילוי של גבינה, בצל ורגלי פיטריות אפשר להוסיף לשמנת).
  • 10 לאחר שהפטריות מסודרות בתבנית, והשמנת התחילה לבעבע ולהסמיך, שופכים את השמנת על הפטריות רצוי שגובה השמנת יכסה כחצי פטריה (במידה והשמנת לא מספיקה אפשר להוסיף כחצי כוס חלב).
  • 11 מפזרים מעט גבינה צהובה מגוררת מעל (ממש קצת שלא יהיה כבד), מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 10 דקות עד שרואים שהתחיל לבעבע ולהשחים טיפ-טיפה ומוציאים.
  • 12 שיהיה בתאבון.
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לשמנת גם כרבע כוס יין לבן - משפר את הטעם - מומלץ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 31.7% 29.3% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.58 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב