דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

45 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • הבצק
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
  • שמרים טריים - קוביה (50 גרם)
    או 25 גרם שמרים יבשים
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
  • ביצה - 2 Large
  • מים -  כוסות - סה"כ (600 מ"ל)
  • המילוי
  • תפוח אדמה - 5 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.62 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • השמן העמוק לטיגון
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פרשקי - מאפה קווקזי ורוסי במילוי תפו"א
זהירות - טעים וממכר
  • 1 מכינים את הבצק עם וו לישה (לא להכניס את כל המים בבת אחת,
  • להשתמש בהתחלה רק ב- 80% מהמים ובשאר המים רק לפי הצורך).
  • 2 משאירים להתפחה כשעה.
  • 3 מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים היטב, חותכים אותם לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך מלא.
  • 4 בינתיים מטגנים בצל עד להזהבה עדינה מאוד (לא לשרוף).
  • 5 שופכים חלק מהמים של בישול תפוחי האדמה, ומשאירים בפנים בערך כוס מהמים.
  • 6 מכינים פירה ומוסיפים לו את הבצל, המלח והפלפל השחור, ומערבבים. לגבי האופציה השנייה - מאדים את הכרוב והגזר ביחד, מוסיפים מלח ופלפל שחור, לאחר אידוי מלא מוסיפים לו כ- 2 כפות שמן ומשאירים על אש קטנה במשך כ- 10 דקות נוספות.
  • ** אם רוצים להכין את 2 המליות, מורידים חצי מהכמויות שלהם או מכפילים את כמות הבצק.
  • 7 מרדדים את הבצק וחותכים עיגולים עם רינגים אישיים עגולים ולמי שאין - משתמשים בכוס בקוטר דומה של הרינגים האישיים.
  • 8 ממלאים במילוי, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים את הבצק אחד לשני.
  • 9 הסגירה שאני עשיתי פה למאפה היא סגירה מסורתית ולכן אי אפשר להסביר אותה בכתב, חייבים לראות את זה כדי לדעת.
  • 10 מטגנים בשמן עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) משני הצדדים עד להזהבה.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אופציה שנייה למילוי - כרוב אחד קטן או חצי כרוב גדול חתוך לרצועות דקות, 5 גזרים מגורדים בחורים הגדולים של הפומפייה, מלח ופלפל.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפרשקי לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 17.6% 9.8% 69.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב