דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (יחידות בלינצ`ס ממולא)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בלינצ`ס ממולא כבד עוף ברוטב ריבת בצל
מעדן בלינצ`ס מושלם לפסח ובכלל
  • הכנת הבלינצ`ס:
  • 1 בקערה שמים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמים, מערבבים בעזרת מטרפה עד שלא יהיו גושים.
  • 2 מוסיפים את הביצה, מערבבים וכך הלאה ממשיכים עם שאר הביצים.
  • 3 מוסיפים את המלח והשמן, וטורפים היטב.
  • 4 משמנים מחבת בספריי שמן או צמר גפן רטוב עם שמן ומנגבים את המחבת. מחממים את המחבת ובעזרת מצקת מעבירים מעיסת הבלינצ`ס למחבת החמה.
  • 5 מטגנים כחצי דקה עד דקה מכל צד והופכים על השיש או על נייר אפייה.
  • הכנת המילוי:
  • 1 חותכים את הבצל לפרוסות גסות וכותשים את השום.
  • 2 מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הכבדים שלאחר הצלייה, מתבלים במלח, פלפל שחור, כורכום ופפריקה, וממשיכים בטיגון כ- 25 דקות על אש בינונית עד שמוכן.
  • הכנת ריבת הבצל:
  • 1 חותכים גס לרבעים את הבצל והשום.
  • 2 מטגנים את הבצל והשום בשמן, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את היין, המים, השאטה ומקלות הקינמון, ומביאים לרתיחה.
  • 3 לאחר הרתיחה מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 30 דקות עד שמסמיך לריבה.
  • ההגשה:
  • 1 על צלחת הגשה מניחים את הבלינצ`ס ויוצקים 2 כפות ריבת בצל.
  • 2 מפזרים 2 כפות רימונים וקמצוץ שמיר קצוץ. תוספת מתאימה: בטטה.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא גם במילוי אחר: גבינה, פטריות, בשר ותפוחי אדמה.

הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 20.7% 17.5% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב