כדורי בטטה אפויים או מטוגנים טעימים להפליא
1. לקלף את הבטטות ולבשל אותן במים עד להתרככות (כרבע שעה).
2. למעוך את הבטטות כמו פירה ולהניח בצד להתקררות למשך כרבע שעה.
3. להוסיף לפירה הבטטה את החלמון, אבקת מרק הפטריות, המלח, הפלפל השחור, גבינת הסימפוניה ופירורי הלחם המוזהבים.
4. לערבב היטב את התערובת (אם הבלילה יוצאת רכה מדי יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם).
5. בכלי נפרד לשים חצי כוס נוספת של פירורי לחם.
6. אם אתם בוחרים לאפות בתנור יש לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשמן מעט בספריי שמן. אם אתם בוחרים לטגן יש לשים בסיר כוס וחצי שמן, להביא לידי רתיחה, לטגן את הכדורים כדקה וחצי מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
7. לשים ביד מעט פירורי לחם (ככה הבלילה לא תידבק ליד), לקחת מבלילת הבטטה ולפתוח בעדינות (כמו קובה). לשים בפנים חתיכת גבינה מלוחה (אפשר גם גבינת פטה), לסגור לעיגול ולפזר מעל פירורי לחם.
8. לטגן בשמן או לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה - אתם יכולים לבחור (כדורי הבטטה טעימים בכל מצב אז אין לכם מה לדאוג). הרי לכם כדורי בטטה מושלמים.
9. להגיש לצד סלט ירקות, יוגורט או פשטידה (המתכון יכול להתאים גם לחג השבועות).
10. בהצלחה ובתיאבון