דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כדורי בטטה
כדורי בטטה
כדורי בטטה
כדורי בטטה אפויים או מטוגנים טעימים להפליא

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (כ- 12 כדורים יפים ולא קטנים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות ולבשל אותן במים עד להתרככות (כרבע שעה). למעוך את הבטטות כמו פירה ולהניח בצד להתקררות למשך כרבע שעה.
  • 2 להוסיף לפירה הבטטה את החלמון, אבקת מרק הפטריות, המלח, הפלפל השחור, גבינת השמנת ופירורי הלחם המוזהבים. לערבב היטב את התערובת (אם הבלילה יוצאת רכה מדי יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם). בכלי נפרד לשים את פירורי לחם לציפוי.
  • 3 אם אתם בוחרים לאפות בתנור יש לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשמן מעט בספריי שמן. אם אתם בוחרים לטגן יש לשים בסיר כוס וחצי שמן, להביא לידי רתיחה, לטגן את הכדורים כדקה וחצי מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
  • 4 לשים ביד מעט פירורי לחם (ככה הבלילה לא תידבק ליד), לקחת מבלילת הבטטה ולפתוח בעדינות (כמו קובה). לשים בפנים חתיכת גבינה מלוחה (אפשר גם גבינת פטה), לסגור לעיגול ולפזר מעל פירורי הלחם לציפוי.
  • 5 לטגן בשמן או לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה - אתם יכולים לבחור (כדורי הבטטה טעימים בכל מצב אז אין לכם מה לדאוג). מתקבלים כדורי בטטה מושלמים שכיף להגיש לצד סלט ירקות, יוגורט או פשטידה (המתכון יכול להתאים גם לחג השבועות).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16196
חלבונים (גרם)4.18 2.5
פחמימות (גרם)3420
מתוכן סוכרים (גרם)8.56 5.12
שומנים (גרם)1.33 0.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.52 0.31
כולסטרול (מ"ג)17.4 10.4
נתרן (מ"ג)324.99194.31
סיבים תזונתיים (גרם)3.76 2.25
מים (גרם)120.2171.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,178704.54
ויטמין B (מ"ג)2.141.28
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.80.48
ויטמין B5 (מ"ג)0.910.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.136.66
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.02
ויטמין C (מ"ג)19.0811.41
ויטמין D (מק"ג)0.080.05
ויטמין E (מ"ג)1.440.86
ויטמין K (מק"ג)3.211.92
סידן (מ"ג)55.633.25
ברזל (מ"ג)1.130.67
מגנזיום (מ"ג)26.9816.13
זרחן (מ"ג)53.632.05
אבץ (מ"ג)0.330.2
אשלגן (מ"ג)344.89206.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.180.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 3.1% 9.7% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה