דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 243 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קיש כרישה ובצל ללא גלוטן
קיש נהדר לצליאקים
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את כל מצרכי הבצק תוך הוספת מים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ולא דביק.
  • 2 מרדדים בין שני ניירות אפייה עד לקבלת עלה הגדול בכ- 3 ס"מ מקוטר תבנית פאי 26.
  • 3 משמנים את התבנית, מסירים נייר אפייה אחד, הופכים ומהדקים בעדינות את הבצק בתבנית.
  • 4 מעבירים מערוך על השוליים כך שהבצק המיותר ייחתך, ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
  • 5 אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 5 דקות.
  • הכנת המילוי:
  • 1 שוטפים ופורסים את הכרישות לפרוסות דקות (ללא העלים).
  • 2 קולפים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות דקות את הבצלים (במידה והבצלים גדולים חוצים כל חצי לאורכו).
  • 3 מאדים בסיר רחב או ווק את הכרישות והבצלים הפרוסים עם השמן תוך בחישה מפעם לפעם, עד להתאדות כל הנוזלים וריכוך הבצלים.
  • 4 מסירים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים את השקדים הטחונים.
  • 5 מוסיפים תוך בחישה את הביצים אחת אחרי השנייה.
  • 6 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ויוצקים מעל הבצק שבתבנית.
  • 7 מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה. רצוי לתת לקיש לנוח כמה דקות לפני הפריסה.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פאי 26.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 23.5% 11.8% 59.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב