מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 501 גרם למנה\יחידה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, לא כשרכשרות
מעדן עגבניות ממולאות מפתיע
- 1 קולים את החציל והעגבניות: מחממים את התנור לחום גבוה של 220-250 מעלות.
- 2 קליית העגבניות: חותכים את החלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן מתוכנן. מסדרים אותן בתבנית, מזלפים עליהן מעט שמן ומכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות.
- 3 קליית החציל: את החציל שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או נייר כסף, ומכניסים לתנור ביחד עם העגבניות למשך כ- 30 דקות.
- 4 מכינים את קרם החציל: כשהחציל חם חותכים את הגבעול, מכניסים אותו לבלנדר ביחד עם שאר מצרכי הקרם וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. זה לוקח כ- 20 שניות. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך והטעם.
- 5 מכינים את המלית: מחממים היטב מחבת רחבה עם מעט שמן. מטגנים מעט את עלי המרווה והכרישה. מוסיפים את חזה העוף הטחון והכרובית, ומטגנים תוך כדי פירור העוף. כשהעוף משחים מעט מוסיפים את השום והתרד עד שמצטמק מעט. מוסיפים את התבלינים והלימון, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים עם התערובת החמה 3 כפות מקרם החציל.
- 6 הרכבת המנה: ממלאים את העגבניות במילוי ומכניסים ל- 5 דקות מתחת לגריל התנור. על צלחת משטחים כף מקרם החצילים ומניחים עליו את העגבניה הממולאת. מזלפים מעט שמן זית על העגבניה. מניחים כפית של יוגורט או גבינת עיזים מעל העגבניה הממולאת - מעדן!
- 7 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. המנה לא תצא חריפה בגלל הפלפל החריף - זה נועד להבלטת טעמים אבל כמובן שאפשר לוותר אם ממש לא אוהבים. למנה צמחונית אפשר לוותר על העוף ולהוסיף במקום עוד כוס כרובית.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.8% |
30.7% |
22.3% |
37.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב