דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 501 גרם למנה\יחידה

  • העגבניות
  • עגבנייה - 6 יחידות גדולות - סה"כ (1.38 ק"ג)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לזילוף על העגבניות לפני קלייה
  • המלית
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    חתוכה לטבעות דקות
  • חזה עוף - 150 גרם
    טחון - לא חובה להוסיף
  • כרובית - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (561 גרם)
    2 כוסות פרחי כרובית קצוצים דק
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות דק
  • תרד - 2 כוסות-קצוץ - סה"כ (130 גרם)
    עלים בלבד
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • גרידת לימון - כפית (3 גרם)
    גרידה מלימון שלם
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מוסקט טחון - 1/2 כפית - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • עלי מרווה - 6 עלים
    חתוכים גס
  • קרם החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    להשתמש בחציל גדול
  • שום - שן
  • פלפל אדום חריף - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (14 גרם)
    לא חובה
  • פטה עיזים מעודנת 16% - 2 כפות - סה"כ (30 גרם)
    גבינת עיזים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • לזילוף מעל
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לזילוף על העגבניות בסוף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
עגבניות ממולאות בעוף וכרובית
מעדן עגבניות ממולאות מפתיע
  • 1 קולים את החציל והעגבניות: מחממים את התנור לחום גבוה של 220-250 מעלות.
  • 2 קליית העגבניות: חותכים את החלק העליון של העגבניות ומרוקנים אותן מתוכנן. מסדרים אותן בתבנית, מזלפים עליהן מעט שמן ומכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות.
  • 3 קליית החציל: את החציל שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או נייר כסף, ומכניסים לתנור ביחד עם העגבניות למשך כ- 30 דקות.
  • 4 מכינים את קרם החציל: כשהחציל חם חותכים את הגבעול, מכניסים אותו לבלנדר ביחד עם שאר מצרכי הקרם וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. זה לוקח כ- 20 שניות. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך והטעם.
  • 5 מכינים את המלית: מחממים היטב מחבת רחבה עם מעט שמן. מטגנים מעט את עלי המרווה והכרישה. מוסיפים את חזה העוף הטחון והכרובית, ומטגנים תוך כדי פירור העוף. כשהעוף משחים מעט מוסיפים את השום והתרד עד שמצטמק מעט. מוסיפים את התבלינים והלימון, מערבבים ומסירים מהאש. מערבבים עם התערובת החמה 3 כפות מקרם החציל.
  • 6 הרכבת המנה: ממלאים את העגבניות במילוי ומכניסים ל- 5 דקות מתחת לגריל התנור. על צלחת משטחים כף מקרם החצילים ומניחים עליו את העגבניה הממולאת. מזלפים מעט שמן זית על העגבניה. מניחים כפית של יוגורט או גבינת עיזים מעל העגבניה הממולאת - מעדן!
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. המנה לא תצא חריפה בגלל הפלפל החריף - זה נועד להבלטת טעמים אבל כמובן שאפשר לוותר אם ממש לא אוהבים. למנה צמחונית אפשר לוותר על העוף ולהוסיף במקום עוד כוס כרובית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 30.7% 22.3% 37.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.52 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב