דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת תפוח אדמה ובטטה
פשטידה חלבית מושלמת
  • 1 פורסים את תפוח האדמה והבטטה במעבד מזון לפרוסות דקות דקות. במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרישה. מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה והבטטה, ומתבלים במלח ופלפל שחור. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ- 3-4 דקות ומכסים את המחבת. מעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומקררים.
  • 2 בקערה טורפים את הביצים עם החלב והשמנת. מוסיפים את הגבינות, הקמח והתבלינים, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • 3 משמנים במעט חמאה את תחתית התבנית ומפזרים את פירורי הלחם.
  • 4 מניחים חצי מתערובת תפוח האדמה והבטטה, מוסיפים מעל חצי מתערובת הגבינות, ושוב שכבה מתערובת תפוח האדמה והבטטה ומעל שוב את תערובת הגבינות.
  • 5 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170-180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 20 ס"מ (תבנית סיליקון).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.1% 21.7% 20.1% 52.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב