דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (16 פרוסות מכל עוגה (תלוי בגודל הפרוסה))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שמרים קקאו
עוגת שמרים קקאו ביתית וטעימה
  • 1 לשים בקערה את הקמח עם המלח, הסוכר, השמן והשמרים. להוסיף את המים בהדרגה וללוש למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק.
  • 2 לשמן את הבצק עם מעט שמן ולכסות לתפיחה למשך כ- 30-40 דקות או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  • 3 הכנת המילוי: לערבב את כל המצרכים ולשים בקערה בצד.
  • 4 לאחר שהבצק תפח לחלק אותו ל- 4 חלקים. כל חלק לרדד למלבן גדול, למרוח שמן במברשת אפייה, לפזר בנדיבות את המילוי מעל, לגלגל לרולדה, להניח בצד ולהכין חלק נוסף. לגלגל כל שתי רולדות כמו בורג (סה"כ 2 עוגות) ולהניח בתבנית לתפיחה.
  • 5 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות. כשהעוגה תפחה להבריש אותה בביצה טרופה, לפזר את האגוזים הקצוצים ולאפות למשך כ- 40-45 דקות. להוציא מהתנור, לקרר מעט ולהבריש את העוגה בסירופ הסוכר (להרתיח 5-10 דקות את הסוכר והמים עד לקבלת לסירופ). אם רוצים לקשט בסוכריות במקום האגוזים - לפזר אותן אחרי שמברישים את העוגה בסירופ.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 26 או תבנית סיליקון באותו הקוטר (כמו בתמונה).

מהבצק הנ"ל אני מכינה גם רוגעלך - יוצא נהדר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 17.1% 9.1% 71.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב