דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת משמשים ודובדבנים
שילוב נפלא של משמשים ודובדבנים
  • 1 טורפים את הביצים והסוכר בקערה, ומוסיפים את השמן ומיץ התפוזים. מערבבים את הקמח התופח והשקדים, מוסיפים לתערובת המצרכים הרטובים, משלבים גם את התבלינים וגרידת התפוז ומערבבים היטב.
  • 2 מניחים את המשמשים החצויים בצלחת ומעל מפזרים עליהם את הסוכר המעורב עם סוכר הוניל. את הדובדבנים המגולענים מניחים בתוך כל חצי משמש (או חצי דובדבן).
  • 3 מניחים את המשמשים הממולאים בדובדבנים הפוך בתחתית התבנית.
  • 4 מוזגים חצי מתערובת העוגה מעל המשמשים הממולאים. משלבים את הדובדבנים שנותרו בתערובת הנותרת ומוזגים אותה גם כן מעל.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40-50 דקות.
  • 6 לאחר האפייה כשהעוגה התקררה - הופכים אותה. ניתן לצפות אותה באבקת סוכר מעורבת במעט מיץ לימון או במעט אבקת אפייה (לא חובה).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית סיליקון 20-22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 18.2% 9.3% 69.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב