מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 307 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מאפה ניוקי ממולא ביתי
- 1 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם לחום של 220 מעלות למשך כשעתיים, עד שתפוחי האדמה רכים.
- 2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד לריכוך למשך כ- 5 דקות.
- 3 מוסיפים את הבשר, השום, הפטרוזיליה והתבלינים, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ומעיכה של הבשר (שלא יתבשל בגוש כמו קציצה, אלא כבשר מפורר) עד שהבשר מכהה ומוכן לאכילה (כ- 15 דקות).
- 4 מוציאים את הבשר לקערה ומערבבים עם הפטרוזיליה. באותה מחבת עם השומן של הבשר מטגנים את הפטריות רק לכמה דקות קצרות. מניחים בצד להתקרר ובזמן שהבשר מתקרר מכינים את הבצק.
- 5 כשתפוחי האדמה עוד חמים אך אפשר לגעת בהם - מקלפים ומועכים אותם. לפני הוספת יתר המצרכים תוודאו שהבצק לא חם מדי. מוסיפים את הקמח, הביצים והמלח, ולשים לבצק חלק. כשהבצק מוכן, מקמחים משטח עבודה ומרדדים אותו למלבן גדול.
- 6 מסדרים את הבשר על הבצק ומעליו את הפטריות לאורך הבצק ובקצה, כשנשארים שוליים לסגירה (כמו בתמונה). מברישים את השוליים בביצה, מקפלים כמו מעטפה את שאריות הבצק מלמעלה ומטה, ואת החלק הגדול של הבצק סוגרים מעל הבשר פעם אחת, ואז מגלגלים את כל הרולדה כך שהשוליים יהיו בתחתית.
- 7 מברישים את הניוקי בביצה ומפזרים מעל שומשום.
- 8 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהבצק מזהיב.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ שיציל את הארוחה ויחסוך זמן: תחילה תאפו את תפוחי האדמה בזמן האפייה שלהם ותתחילו בהכנת המילוי - אתם לא רוצים בשר חם שיבשל לכם את הבצק לפני הזמן. בזמן שהבשר מתקרר - תפוחי האדמה יהיו מוכנים, ואז עוברים להכנת הבצק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.5% |
15.7% |
21.6% |
59.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב