דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת ניוקי אפויה במילוי בשר ופטריות
רולדת ניוקי אפויה במילוי בשר ופטריות
רולדת ניוקי אפויה במילוי בשר ופטריות
מאפה ניוקי ממולא ביתי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 307 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה ואופים בתנור שחומם לחום של 220 מעלות למשך כשעתיים, עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד לריכוך למשך כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את הבשר, השום, הפטרוזיליה והתבלינים, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ומעיכה של הבשר (שלא יתבשל בגוש כמו קציצה, אלא כבשר מפורר) עד שהבשר מכהה ומוכן לאכילה (כ- 15 דקות).
  • 4 מוציאים את הבשר לקערה ומערבבים עם הפטרוזיליה. באותה מחבת עם השומן של הבשר מטגנים את הפטריות רק לכמה דקות קצרות. מניחים בצד להתקרר ובזמן שהבשר מתקרר מכינים את הבצק.
  • 5 כשתפוחי האדמה עוד חמים אך אפשר לגעת בהם - מקלפים ומועכים אותם. לפני הוספת יתר המצרכים תוודאו שהבצק לא חם מדי. מוסיפים את הקמח, הביצים והמלח, ולשים לבצק חלק. כשהבצק מוכן, מקמחים משטח עבודה ומרדדים אותו למלבן גדול.
  • 6 מסדרים את הבשר על הבצק ומעליו את הפטריות לאורך הבצק ובקצה, כשנשארים שוליים לסגירה (כמו בתמונה). מברישים את השוליים בביצה, מקפלים כמו מעטפה את שאריות הבצק מלמעלה ומטה, ואת החלק הגדול של הבצק סוגרים מעל הבשר פעם אחת, ואז מגלגלים את כל הרולדה כך שהשוליים יהיו בתחתית.
  • 7 מברישים את הניוקי בביצה ומפזרים מעל שומשום.
  • 8 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד שהבצק מזהיב.
  • 9 בתיאבון חיוך

טיפ שיציל את הארוחה ויחסוך זמן: תחילה תאפו את תפוחי האדמה בזמן האפייה שלהם ותתחילו בהכנת המילוי - אתם לא רוצים בשר חם שיבשל לכם את הבצק לפני הזמן. בזמן שהבשר מתקרר - תפוחי האדמה יהיו מוכנים, ואז עוברים להכנת הבצק. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אלישבע דה-סילבה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)453148
חלבונים (גרם)21.1 6.87
פחמימות (גרם)5819
מתוכן סוכרים (גרם)2.82 0.92
שומנים (גרם)15.37 5.01
מתוכם שומן רווי (גרם)2.59 0.84
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)115.99 37.78
נתרן (מ"ג)1,040338.62
סיבים תזונתיים (גרם)3.44 1.12
מים (גרם)174.5956.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)211.3568.84
ויטמין B (מ"ג)6.672.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.170.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B3 (מ"ג)4.351.42
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.1111.11
ויטמין B12 (מק"ג)1.490.49
ויטמין C (מ"ג)14.34.66
ויטמין D (מק"ג)0.460.15
ויטמין E (מ"ג)0.670.22
ויטמין K (מק"ג)42.6813.9
סידן (מ"ג)80.3626.17
ברזל (מ"ג)2.420.79
מגנזיום (מ"ג)42.7413.92
זרחן (מ"ג)203.5766.31
אבץ (מ"ג)3.451.12
אשלגן (מ"ג)677.23220.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.540.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.440.14
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.850.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.790.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 15.7% 21.6% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה