מצרכים למתכון
12 מנות/יחידות, 213 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
פאי בטטה ובצל פשוט מושלם
- 1 לערבל את כל מצרכי הבצק/הבסיס במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק (מתחיל כפירורים עד שמתגבש בצק - עניין של 2-3 דקות).
- 2 לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה. ניתן להעביר ישירות לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, להדק את הבצק בכל צידי התבנית ולהכניס למקרר לשעה.
- 3 להכין בינתיים את המלית: לטגן את הבטטה החתוכה ב- 25 גרם חמאה. לטגן משני הצדדים (דקה מכל צד), להוסיף את שן השום הכתושה ל- 5 שניות, לתבל בטיפת מלח וטיפת פלפל שחור (1/4 כפית מכל אחד) ולהעביר את הבטטה עם השום לקערה.
- 4 באותה המחבת לשים 25 גרם חמאה, לטגן את הבצל הסגול חצי דקה מכל צד ולהניח בצד.
- 5 לערבב את כל שאר מצרכי המלית בקערה (לא בקערה של הבטטה).
- 6 הרכבת הפאי: לאחר הוצאת התבנית עם הבצק מהמקרר יש לחורר את תחתית הבצק עם מזלג (כ- 10 דקירות תספיקנה), לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ- 15 דקות.
- 7 לאחר הוצאת הבצק מהתנור להניח בתחתית בצורה מסודרת את הבטטות עם השום. מעל הבטטות להניח את המלית ומעל לפזר את הבצלים הסגולים (כמובן שאפשר לשים הכל יחד או לשנות את הסדר - אין חשיבות לסדר).
- 8 להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 50 דקות. לא לחתוך את הפאי כשהוא יוצא חם מהתנור - יש לחכות 15-20 דקות לפני החיתוך.
- 9 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את עשבי התיבול המיובשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לי נשאר קצת בצק אז קישטתי עם השאריות מעל הפאי. אפשר גם להכין פאי אישי מהשאריות (אולי ייצאו 3 אישיים מהשאריות).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.2% |
33.4% |
20% |
43.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב