דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 321 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות בקר ברוטב בצל וחומוס
מעדן להפליא לארוחת הצהריים
  • 1 מערבבים בקערה את כל המצרכים לקציצות יחד (חוץ מהשמן לטיגון) ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 יוצרים כדורים מתערובת הבשר (כ- 16) ומשטחים מעט. מטגנים את הקציצות ב- 2 כפות שמן עד סגירה והזהבה קלה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומשהים בצד.
  • 3 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר סוטג` בינוני את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל האדום והסלרי, וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומערבבים. בסוף מוסיפים את המים הרותחים ואבקת מרק העוף, ומרתיחים כ- 2 דקות.
  • 4 מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים עוד כחצי שעה על אש בינונית/נמוכה (מדי פעם במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 5 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות טורבו למשך כ- 10 דקות עד להזהבה ומוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואייג` לבישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 16.3% 35% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב