דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (כ- 15 ריבועים פרוסים (תלוי בגודל))

  • כרובית - יחידה בינונית (1122 גרם)
    קצוצה לפרחים (או ברוקולי)
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    מגורדים בפומפיה גסה עם הקליפה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ דק דק
  • ביצה - 3 Large
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • קמח תופח - 5 כפות גדושות - סה"כ (125 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - קורט
    מעט
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    או אבקת מרק עוף

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת כרובית וקישואים
תוספת ירק לכל ארוחה
  • 1 להרתיח את הכרובית הטרייה בסיר מלא מים (לאחר ההרתחה ממתינים עוד כ- 5 דקות ואז מסירים מהאש). להניח במסננת ולפורר לפרחים קטנים בעזרת הידיים.
  • 2 לגרד בפומפיה גסה את הקישואים (כולל הקליפה).
  • 3 לערבב בקערה את הקישואים המגורדים והכרובית, להוסיף את הבצל הקצוץ ולערבב. להוסיף לקערה את הביצים, השמן, הקמח התופח, הכורכום, הפלפל השחור והמלח (או אבקת מרק העוף), ולערבב היטב.
  • 4 להעביר את התערובת אל תבנית פאי או תבנית חד פעמית עגולה.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 40-50 דקות או עד שהפשטידה משחימה. להניח בצד לקירור ולאכול בכיף!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי - גם טעים! במידה ורוצים פשטידה חלבית אפשר להוסיף 100 גרם גבינה בולגרית או גבינה קשה אחרת מגורדת.

ציוד נדרש: תבנית פאי או תבנית חד פעמית עגולה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 11.3% 20.4% 57.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב