דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • החביתיות
  • ביצה - 5 Large
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • תרסיס שמן קנולה - 6 מנות - סה"כ (2 מ"ל)
    לשימון המחבת לחביתיות
  • המילוי
  • בשר בקר טחון - 1 ק"ג
  • בצל - 3.5 יחידות בינוניות - סה"כ (438 גרם)
    3-4 בצלים קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון מילוי הבשר
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שאטה טחון - 1/2 כפית
    לפי הטעם
  • השמן לטיגון הבליני
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת (ראו מידע נוסף)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בליני גרוזיני במילוי בשר
כמו סיגרים - אבל בסגנון גרוזיני מסורתי
  • 1 הכנת החביתיות: טורפים את הביצים בקערה עמוקה. מוסיפים את המים, השמן והמלח, וטורפים שוב היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים ומסננים את הבלילה לקערה נקייה.
  • 2 משמנים מחבת מיוחדת לחביתיות ומחממים אותה.
  • 3 מוזגים מהבלילה באמצעות מצקת אל המחבת החמה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד (על להבה גדולה). כך מכינים את כל החביתיות.
  • 4 הכנת מילוי הבשר: מחממים במחבת גדולה את השמן (3 כפות), מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומאדים כ- 15 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים יתאדו. מוסיפים את הבצל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבצל מתרכך ועד לאידוי כל הנוזלים. מצננים מעט את המילוי.
  • 5 מניחים 2 כפיות ממילוי הבשר על כל חביתית ומגלגלים (ראו תמונות).
  • 6 מחממים את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ומטגנים את הבליני הממולא עד להזהבה משני הצדדים. הרי לכם בליני בשר פשוט טעים.
  • 7 מגישים חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
פשר להכין עם מילוי גבינה, מילוי פטריות או מילוי תפוחי אדמה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבליני לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה הטחון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 20.6% 36.2% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב