דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בליני גרוזיני במילוי בשר
בליני גרוזיני במילוי בשר
בליני גרוזיני במילוי בשר
כמו סיגרים - אבל בסגנון גרוזיני מסורתי

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

  • החביתיות
  • ביצה - 5 Large
  • מים - 5 כוס - סה"כ (1.2 ליטר)
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • תרסיס שמן קנולה - 6 מנה - סה"כ (2 מ"ל)
    לשימון המחבת לחביתיות
  • המילוי
  • בשר בקר טחון - 1 ק"ג
  • בצל - 3.5 יחידה בינונית - סה"כ (438 גרם)
    3-4 בצלים קצוצים דק
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון מילוי הבשר
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שאטה טחון - 1/2 כפית
    לפי הטעם
  • השמן לטיגון הבליני
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת (ראו מידע נוסף)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 הכנת החביתיות: טורפים את הביצים בקערה עמוקה. מוסיפים את המים, השמן והמלח, וטורפים שוב היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים ומסננים את הבלילה לקערה נקייה.
  • 2 משמנים מחבת מיוחדת לחביתיות ומחממים אותה.
  • 3 מוזגים מהבלילה באמצעות מצקת אל המחבת החמה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד (על להבה גדולה). כך מכינים את כל החביתיות.
  • 4 הכנת מילוי הבשר: מחממים במחבת גדולה את השמן (3 כפות), מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומאדים כ- 15 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים יתאדו. מוסיפים את הבצל והתבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבצל מתרכך ועד לאידוי כל הנוזלים. מצננים מעט את המילוי.
  • 5 מניחים 2 כפיות ממילוי הבשר על כל חביתית ומגלגלים (ראו תמונות).
  • 6 מחממים את השמן במחבת (ראו מידע נוסף) ומטגנים את הבליני הממולא עד להזהבה משני הצדדים. הרי לכם בליני בשר פשוט טעים.
  • 7 מגישים חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
פשר להכין עם מילוי גבינה, מילוי פטריות או מילוי תפוחי אדמה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בבליני לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. הערך התזונתי לא כולל את פלפל השאטה הטחון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)101140
חלבונים (גרם)7.21 10.01
פחמימות (גרם)912
מתוכן סוכרים (גרם)0.44 0.61
שומנים (גרם)4.1 5.69
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 1.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)40.5 56.24
נתרן (מ"ג)94.85131.74
סיבים תזונתיים (גרם)0.13 0.18
מים (גרם)50.2269.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)10.8815.12
ויטמין B (מ"ג)1.712.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)1.271.77
ויטמין B5 (מ"ג)0.240.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.918.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.680.95
ויטמין C (מ"ג)0.460.64
ויטמין D (מק"ג)0.140.19
ויטמין E (מ"ג)0.140.2
ויטמין K (מק"ג)0.30.41
סידן (מ"ג)8.3811.64
ברזל (מ"ג)0.721
מגנזיום (מ"ג)6.869.53
זרחן (מ"ג)60.9684.67
אבץ (מ"ג)1.41.94
אשלגן (מ"ג)99.38138.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 20.6% 36.2% 42.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.