ארוחת קציצות דגים משובחת
1. מנקים את נתחי הדגים, יוצקים מעליהם את מיץ הלימון ומשהים כחצי שעה. סוחטים היטב מנוזלים.
2. טוחנים במעבד מזון את נתחי הדגים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום והכוסברה. מוסיפים את שאר המצרכים לקציצות ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה לפחות.
3. יוצרים קציצות בידיים משומנות (כ- 20 יחידות), מניחים על תבנית מעט משומנת ואופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 8 דקות.
4. הכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב בינוני ומטגנים את טבעות הפלפל החריף ופרוסות השום כדקה. מוסיפים לשמן את זרעי הכמון והכוסברה, הפפריקה והכורכום (לפתיחת טעמים) ומערבבים.
5. מוסיפים את האריסה, העגבניות והסוכר, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד ריכוך. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, המלח והמים, מערבבים ומבשלים עד צמצום מעט מהנוזלים.
6. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 20 דקות (במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון.