דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קורקבנים ברוטב פטריות
תבשיל קורקבני עוף מיוחד וטעים לראש השנה
  • 1 מנקים את הקורקבנים וחותכים אותם לרבעים. שמים אותם בסיר עם קוביות תפוחי האדמה ועלי הדפנה, מוסיפים מים עד למילוי הסיר ומבשלים למשך כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך הקורקבנים. מדי פעם מומלץ לנקות בעזרת כף את הקצף המצטבר בשולי הסיר. בסיום מוציאים את עלי הדפנה.
  • 2 מכינים את הרוטב: בינתיים מטגנים בכף שמן את הבצל והאורגנו עד להזהבת הבצל. מוסיפים את השום והפטריות הפרוסות, ומטגנים עוד כ- 2 דקות. מוסיפים את היין הלבן, החרדל, הדבש, החומץ הבלסמי ומיץ הלימון ומצמצמים. מכבים את האש ומחכים שהקורקבנים יהיו רכים.
  • 3 עם ריכוך הקורקבנים מוציאים אותם מהמים, מסננים ומייבשים בעזרת נייר סופג. מטגנים את הקורקבנים מעט ביתר השמן (2 כפות) עד להזהבה.
  • 4 מעבירים את הקורקבנים ואת מי הבישול שלהם לתוך הרוטב. מערבבים היטב ומבשלים במשך כ- 10 דקות על אש נמוכה-בינונית לספיגת טעמים.
  • 5 מתקנים תיבול (מלח (לא הרבה כי הקורקבנים מלוחים) ופלפל שחור). מוסיפים גם את העשבים הטריים (הפטרוזיליה והשמיר).
  • 6 להגשת המנה (אפשרי): קולים את פרוסות הלחם בטוסטר או במחבת פסים ומגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערה: בתמונה, לצורך הפרזנטציה, נעשה שימוש גם בקוביות בטטה אפויות, טבעות בצל חרוכות, עלי שמיר טריים ושמן בזיליקום.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 16.9% 42% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב