דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת תפוחים וזיגוג אגוזים בטופי
עוגת תפוחים ואגוזים טעימה
  • 1 בקערה מקציפים את הביצה עם הסוכר החום וסוכר הוניל, מוסיפים את החלב הפושר, השמן, הקמח המנופה, הקינמון, אינסטנט פודינג הוניל ואבקת האפייה המנופים ומערבבים עד ליצירת בלילה חלקה ומעט דביקה.
  • 2 מוסיפים את התפוחים המגורדים ומערבבים.
  • 3 מרפדים תבנית 20-23 ס"מ בנייר אפייה משומן ויוצקים את הבלילה.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד שהעוגה נאפית אך לא מתייבשת (כחצי שעה).
  • 5 הכנת הזיגוג: מחממים בסיר את החמאה עם הסוכר והדבש עד להמסה. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומכבים את האש.
  • 6 יוצקים את זיגוג הטופי על העוגה ואופים למשך כ- 12 דקות עד להזהבה (אני אפיתי בתוכנית טורבו 165-170 מעלות).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 20-23 ס"מ לעוגה.

להשתמש בכוס מדידה אוניברסאלית. זיגוג האגוזים אינו חובה אך מומלץ בחום ובאהבה (להשתמש בערך בכוס וחצי אגוזים - אפשר גם להשתמש באגוזי פקאן). ריח קינמון ותפוחים יהיה בכל הבית + טעם גן עדן. הפעם שדרגתי שוב והוספתי לה זיגוג אגוזים וטופי והעוגה ספגה את טעם הטופי - יאמי יאמי. ניתן להוסיף גם כף ערק (ארק) - משדרג מאוד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 26.8% 9% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב