דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 1.42 ק"ג למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
גלילות חצילים וקישואים
  • 1 שוטפים היטב את החצילים והקישואים ופורסים לאורך ברוחב 1 ס"מ – מברישים בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות עד להשחמה קלה.
  • 2 בינתיים מכינים את רוטב העגבניות. בסיר גדול מניחים כף שמן זית, עגבניות חתוכות גס + גמבות חתוכות גס וראש שלם של שום טרי.
  • 3 מתבלים בשתי כפיות מלח ים וחצי כפית צ`ילי ומצמצמים תוך כדי ערבוב על אש קטנה כשעתיים. מתקבל רוטב עשיר וסמיך כל כך השווה בהחלט את הזמן הממושך.
  • 4 עוברים לתיבול הבשר. מתבלים בכפית מלח ים + 1/2 כפית פלפל שחור טרי טחון וטורפים פנימה שתי ביצים. יש ללוש את הבשר היטב בידיים כחמש דקות.
  • 5 עוברים להרכבת המנה. מניחים על כל פרוסת חציל/קישוא מעט ממילוי הבשר, ומגלגלים לגליל.
  • 6 מעבירים לתבנית פיירקס המלאה עד מחצית ברוטב העגבניות, מניחים את הגלילים בצפיפות ומעליהם מניחים את הרוטב הנותר.
  • 7 אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה ללא כיסוי, לאחר שעה מכסים בנייר אפייה ואופים שעה נוספת.
  • 8 את השלב הזה ניתן לעשות במהלך הסדר וכך לדאוג כי האורחים יקבלו מנה חמה.

מנה מומלצת כמנה ראשונה לארוחת ליל הסדר בפסח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.8% 22.3% 26.4% 38.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב