דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • תערובת הקציצות
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    מבושלים ומעוכים לפירה
  • כרישה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (400 גרם)
    מבושלות וחתוכות לפרוסות
  • ביצה - Large
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    צרור קטן קצוץ
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פירורי לחם -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • הצלחת הראשונה
  • קמח לבן - 1/2 כוס - סה"כ (78 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • הצלחת השנייה
  • ביצה - Large
    טרופה
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות כרישה ותפוחי אדמה עם שמיר
שילוב טעים של כרישה, תפוחי אדמה ושמיר
  • 1 בקערה לשים את תפוחי אדמה המבושלים והמעוכים לפירה ביחד עם הכרישה המבושלת והסחוטה, הביצה, השמיר, המלח, הפלפל השחור ופירורי הלחם.
  • 2 לערבב היטב את התערובת ולהכין בעזרת יד רטובה קציצות עגולות בגודל של פיתה קטנה.
  • 3 בצלחת אחת לערבב את הקמח והפפריקה. בצלחה השנייה לטרוף ביצה אחת.
  • 4 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף), לטבול כל קציצה לפני בביצה הטרופה ולאחר מכן בקמח עם הפפריקה משני הצדדים, לטגן משני הצדדים כדקה מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
  • 5 להגיש חם בתוספת שמנת או סלט - בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות הכרישה ותפוחי האדמה לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לערך לפי הצורך. זמן ההכנה כולל את זמן בישול תפוחי האדמה והכרישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 24.7% 10% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב