דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות כרישה ותפוחי אדמה עם שמיר
קציצות כרישה ותפוחי אדמה עם שמיר
שילוב טעים של כרישה, תפוחי אדמה ושמיר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 186 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

  • תערובת הקציצות
  • תפוחי אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    מבושלים ומעוכים לפירה
  • כרישה - 2 גדלים ממוצעים - סה"כ (400 גרם)
    מבושלות וחתוכות לפרוסות
  • ביצה - יחידהL
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    צרור קטן קצוץ
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פירורי לחם -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • הצלחת הראשונה
  • קמח לבן - 1/2 כוס
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה - לפי הטעם
  • הצלחת השנייה
  • ביצה - יחידהL
    טרופה
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשים את תפוחי אדמה המבושלים והמעוכים לפירה ביחד עם הכרישה המבושלת והסחוטה, הביצה, השמיר, המלח, הפלפל השחור ופירורי הלחם.
  • 2 לערבב היטב את התערובת ולהכין בעזרת יד רטובה קציצות עגולות בגודל של פיתה קטנה.
  • 3 בצלחת אחת לערבב את הקמח והפפריקה. בצלחה השנייה לטרוף ביצה אחת.
  • 4 לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף), לטבול כל קציצה לפני בביצה הטרופה ולאחר מכן בקמח עם הפפריקה משני הצדדים, לטגן משני הצדדים כדקה מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
  • 5 להגיש חם בתוספת שמנת או סלט - בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות הכרישה ותפוחי האדמה לאחר הטיגון. יש להשתמש בכוס שמן לערך לפי הצורך. זמן ההכנה כולל את זמן בישול תפוחי האדמה והכרישה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)256138
חלבונים (גרם)5.2 2.8
פחמימות (גרם)3117
מתוכן סוכרים (גרם)1.82 0.98
שומנים (גרם)12.81 6.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.2 0.65
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)50.59 27.2
נתרן (מ"ג)392.48211.01
סיבים תזונתיים (גרם)2.64 1.42
מים (גרם)132.1671.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)84.8845.63
ויטמין B (מ"ג)3.11.67
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.640.88
ויטמין B5 (מ"ג)0.80.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.380.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.7620.3
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.07
ויטמין C (מ"ג)16.438.83
ויטמין D (מק"ג)0.280.15
ויטמין E (מ"ג)0.530.29
ויטמין K (מק"ג)12.986.98
סידן (מ"ג)46.0824.78
ברזל (מ"ג)1.690.91
מגנזיום (מ"ג)33.2317.86
זרחן (מ"ג)81.8143.98
אבץ (מ"ג)0.570.31
אשלגן (מ"ג)460.6247.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.570.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.540.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 24.7% 10% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.