מצרכים למתכון
8 מנות/יחידות, 184 גרם למנה\יחידה (8 יחידות אישיות או תבנית גדולה)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
עוגות טחינה ביתיות מפנקות, צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
- 1 מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות (תבניות אישיות או תבנית קוגלהוף 26 ס"מ) בטחינה גולמית ומפזרים שומשום, כך שיידבק לדפנות.
- 2 טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר החום וסוכר הוניל עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- 3 מוסיפים את הטחינה הגולמית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- 4 מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד ומה שאוהבים (כחצי כוס).
- 5 יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 40 דקות (עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש).
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26.
הערך התזונתי לא כולל את התוספות המוצעות. התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכדומה. המתכון באדיבות אחוה בשיתוף אתי בטיטו.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.5% |
31.1% |
10.9% |
55.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב