דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 460 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לזניה חצילים וגבינות
לזניית חצילים ותערובת גבינות נהדרת
  • 1 מחממים את התנור על החום הגבוה ביותר (250 מעלות צלזיוס), פורסים את החצילים לעובי של 1 ס"מ, מתיזים בספריי שמן משני הצדדים ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מעבירים לתבניות עם נייר אפייה וקולים בתנור הלוהט עד השחמה (ניתן להיעזר בגריל התנור אם רוצים). מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל- 170 מעלות צלזיוס.
  • 2 הכנת הרוטב: מניחים בסיר שלא חומם מראש את השום, שמן הזית, הבזיליקום והאורגנו, מדליקים להבה בינונית ומבשלים כ- 3 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ- 2 דקות נוספות. מוסיפים העגבניות המקולפות והמים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה. הערה: חשוב שהרוטב יהיה מיימי אך עדיין בעל מליחות עדינה.
  • 3 מערבבים היטב את מצרכי תערובת הגבינות בקערה (מתקנים תיבול לפי הצורך).
  • 4 סדר הרכבת הלזניה: רוטב, דפי לזניה (שכבה אחת), רוטב, חצילים, רוטב, דפי לזניה, תערובת גבינות, רוטב, דפי לזניה, רוטב, חצילים, רוטב, דפי לזניה, רוטב וגבינה צהובה (או מוצרלה).
  • 5 מתיזים ספריי שמן על נייר אלומיניום, מכסים את התבנית (צד משומן כלפי פנים) ואופים כ- 30 דקות. מורידים את נייר האלומיניום, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את הגבינה מעל. ניתן לפזר מעט פרמזן לפני ההגשה.
  • 6 מתקבלת לזניה חצילים וגבינות פשוט מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה חד פעמית באורך 30 ס"מ, רוחב 40 ס"מ ועומק 5 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את האורגנו הטרי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. אני עוד לא פגשתי מישהו שלא אוהב לזניה, אפילו שבטוח יש אחד כזה איפשהו. אז קבלו לזניה עם גבינות רזות וטעימות, ירקות קלויים ורוטב עגבניות חמצמץ - אחת כזאת שרק הולכת ומשתפרת בכל יום שהיא מבלה במקרר, והחלק הכי טוב - היא מכילה כמות נכבדת של סידן ודלה בשומן ובמלח. אז תקדישו 20-30 דקות של עבודה במטבח (ועוד 30 דקות של אפייה) ותקבלו מנה מהממת שתספיק לארוחת ערב משפחתית וללאנצ` בוקס של הילדים וההורים למחרת. אין כאן רוטב בשמל, כך שהמנה אינה כבדה. ממליץ על סלט ירוק ורענן בצד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 13.3% 26.7% 55%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב