דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות מ- 2 רולדות גדולות)

  • הבצק
  • קמח תופח - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    חמים עד רותחים
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חומץ 5% - כפית (5 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לא חובה
  • המילוי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • תרד - 2 חבילות - סה"כ (500 גרם)
    קצוץ דק (אפשר תרד קפוא)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מבושלים ומרוסקים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
    לפיזור

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
רולדת תרד מבצק פריך
רולדת תרד ותפוחי אדמה
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק (את הקמח להוסיף בהדרגה לפי צורך). ללוש
  • ולאחד את הבצק לכדור (הבצק צריך להיות רך ושמנוני מעט). אין צורך במיקסר - ללוש כ- 3-4 דקות עד שהבצק מתאחד. לעטוף את הבצק בנייר נצמד ולהכניס למקרר כשעה.
  • 2 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את התרד ולהמשיך בטיגון קל תוך כדי ערבוב.
  • 3 להוסיף את תפוחי האדמה המרוסקים והתבלינים, לערבב היטב ולקרר כרבע שעה בצד.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 2 רולדות גדולות או ל- 4 קטנות, לרדד את הבצק בעדינות, למרוח על כל עלה בצק את תערובת התרד ולגלגל לרולדה.
  • 5 למרוח כל רולדה בביצה טרופה, לפזר שומשום לפי הטעם ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בתרד קפוא (500 גרם).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 27.7% 11.5% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב