דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת תרד מבצק פריך
רולדת תרד מבצק פריך
רולדת תרד ותפוחי אדמה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות מ- 2 רולדות גדולות)

  • הבצק
  • קמח תופח - 2 כוסות - סה"כ (310 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    חמים עד רותחים
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חומץ 5% - כפית (5 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
    לא חובה
  • המילוי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון
  • תרד - 2 חבילות - סה"כ (500 גרם)
    קצוץ דק (אפשר תרד קפוא)
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מבושלים ומרוסקים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • הציפוי
  • ביצה - Large
    טרופה
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
    לפיזור
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הבצק (את הקמח להוסיף בהדרגה לפי צורך). ללוש
  • ולאחד את הבצק לכדור (הבצק צריך להיות רך ושמנוני מעט). אין צורך במיקסר - ללוש כ- 3-4 דקות עד שהבצק מתאחד. לעטוף את הבצק בנייר נצמד ולהכניס למקרר כשעה.
  • 2 לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את התרד ולהמשיך בטיגון קל תוך כדי ערבוב.
  • 3 להוסיף את תפוחי האדמה המרוסקים והתבלינים, לערבב היטב ולקרר כרבע שעה בצד.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 2 רולדות גדולות או ל- 4 קטנות, לרדד את הבצק בעדינות, למרוח על כל עלה בצק את תערובת התרד ולגלגל לרולדה.
  • 5 למרוח כל רולדה בביצה טרופה, לפזר שומשום לפי הטעם ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש גם בתרד קפוא (500 גרם).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)149181
חלבונים (גרם)3.35 4.06
פחמימות (גרם)1720
מתוכן סוכרים (גרם)0.69 0.83
שומנים (גרם)8.04 9.73
מתוכם שומן רווי (גרם)0.64 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)12.65 15.31
נתרן (מ"ג)251.63304.64
סיבים תזונתיים (גרם)1.14 1.38
מים (גרם)49.9860.5
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)136.45165.19
ויטמין B (מ"ג)0.831
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.5949.14
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.04
ויטמין C (מ"ג)4.054.91
ויטמין D (מק"ג)0.070.08
ויטמין E (מ"ג)0.560.68
ויטמין K (מק"ג)123.89149.98
סידן (מ"ג)56.668.53
ברזל (מ"ג)1.061.28
מגנזיום (מ"ג)26.5132.09
זרחן (מ"ג)29.9336.24
אבץ (מ"ג)0.30.36
אשלגן (מ"ג)197.64239.27
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.130.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.120.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 27.7% 11.5% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.