מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 119 גרם למנה\יחידה (כ- 15 מנות מכל רולדה (סה"כ 2 רולדות))
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
חלת עוף לשבת
- הבישול המקדים לחזה העוף למילוי:
-
- 1 להרתיח את המים, להוסיף את פרוסות הלימון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. להרתיח כדקה-שתיים.
- 2 להוסיף חזה העוף השלם (פרפר), לכסות ולבשל כ- 5 דקות על להבה גבוהה. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לכ- 5 דקות נוספות.
- 3 בסיום מחדירים סכין למרכז לוודא שחזה העוף לבן גם בפנים ומבושל.
- 4 מומלץ לשמור את חזה העוף בנוזל הבישול עד לשימוש. לקרר ולחתוך לחתיכות קטנות מאוד.
-
- הכנת החלה:
- 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח עם השמרים, משפר האפייה והסוכר.
- 2 להוסיף את המלח ולערבב היטב.
- 3 לחבר וו לישה למיקסר, להוסיף לקערה את הביצה, החלמון, השמן ו- 3/4 כוס המים (להוסיף בהדרגה לבצק לפי הצורך). לעבד בעזרת המיקסר כ- 10 דקות במהירות נמוכה-בינונית. אם הבצק נראה יבש מדי ניתן להוסיף עוד כמה כפות מים (ככף בכל פעם). אם לחילופין הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף כף-שתיים של קמח (רצוי שלא, הבצק צריך להיות טיפה דביק ובדרך כלל הכל מסתדר לאחר ההתפחה בתוך קערה משומנת).
- 4 התפחה ראשונה: להתפיח כשעה וחצי עד להכפלת הנפח בקערה משומנת - לגלגל את הבצק בקערה מכל הצדדים שישומן היטב ולכסות. בינתיים להכין את המילוי (לחילופין, אפשר להכין את המילוי יום מראש ולשמור במקרר).
- הכנת המילוי:
- 1 במחבת גדולה לחמם את שמן הזית ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- 2 להוסיף את הפלפלים (אפשר להשתמש גם ב- 8-10 פלפלוני צבעוניים) ואת הפלפל החריף ולטגן יחד כמה דקות.
- 3 להוסיף את חזה העוף המוכן והקצוץ, רוטב הסויה, הצ`ילי המתוק, הסילאן והתיבול. לערבב ולהמשיך לטגן ביחד כדקה-שתיים.
- 4 לתקן את התיבול לפי הצורך.
- 5 לקרר לחלוטין לפני מילוי הרולדה.
- הרכבת הרולדה:
- 1 לחלק את הבצק שתפח לשתיים. לרדד כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ. לפזר על המלבן מחצית מהמילוי ולהשאיר שוליים של כ- 2 ס"מ מכל צד. לגלגל בזהירות לרולדה. לחזור על הפעולה עם החצי השני של הבצק והמילוי.
- 2 לכסות באופן רופף עם מגבת נקייה ולהניח להתפחה חוזרת של כ- 40 דקות. לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
- 3 להניח את הרולדות בתבנית התנור על נייר אפייה, להבריש בעדינות בביצה טרופה ולפזר שומשום.
- 4 לאפות בתנור למשך כ- 25 דקות.
- 5 בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
2.6% |
13.2% |
24.5% |
59.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב