דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (10-12 לביבות (תלוי בגודל))

  • הלביבות
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות תפוחי אדמה וגזר מטוגנות ומהירות
לביבות שילדים אוהבים
  • 1 לקלף את הירקות, לשטוף ולגרד בפומפייה אל תוך קערה (אפשר להגיר נוזלים).
  • 2 להוסיף לקערה את הביצים הטרופות, הפטרוזיליה הקצוצה, השום והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 3 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) ובינתיים להכין לביבות מהתערובת בקערה.
  • 4 לטגן כל לביבה כ- 2 דקות מכל צד ולהניח על נייר סופג.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל מעט שומשום.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס שמן לטיגון). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 31.5% 9.3% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב