דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות תפוחי אדמה וגזר מטוגנות ומהירות
לביבות תפוחי אדמה וגזר מטוגנות ומהירות
לביבות שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (10-12 לביבות (תלוי בגודל))

  • הלביבות
  • תפוח אדמה - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (845 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    טרופות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הירקות, לשטוף ולגרד בפומפייה אל תוך קערה (אפשר להגיר נוזלים).
  • 2 להוסיף לקערה את הביצים הטרופות, הפטרוזיליה הקצוצה, השום והתבלינים, ולערבב היטב.
  • 3 לחמם שמן במחבת (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן) ובינתיים להכין לביבות מהתערובת בקערה.
  • 4 לטגן כל לביבה כ- 2 דקות מכל צד ולהניח על נייר סופג.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל מעט שומשום.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן (בערך כוס שמן לטיגון). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)190139
חלבונים (גרם)3.36 2.46
פחמימות (גרם)1914
מתוכן סוכרים (גרם)2.01 1.47
שומנים (גרם)11.39 8.33
מתוכם שומן רווי (גרם)1.08 0.79
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)45.99 33.64
נתרן (מ"ג)194.1141.96
סיבים תזונתיים (גרם)2.35 1.72
מים (גרם)100.6773.63
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)212.65155.53
ויטמין B (מ"ג)2.411.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.230.9
ויטמין B5 (מ"ג)0.660.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.22
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.0315.38
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.08
ויטמין C (מ"ג)10.577.73
ויטמין D (מק"ג)0.250.19
ויטמין E (מ"ג)0.420.3
ויטמין K (מק"ג)42.1530.83
סידן (מ"ג)28.0720.53
ברזל (מ"ג)0.780.57
מגנזיום (מ"ג)22.0916.16
זרחן (מ"ג)69.4150.76
אבץ (מ"ג)0.480.35
אשלגן (מ"ג)359.52262.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 31.5% 9.3% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.