דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה (מס` גלגלי לביבות מוערך)

  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון הירקות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    מקולף וחתוך דק
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    מגורד בפומפייה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך דק לפלחים
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    שטופה וחתוכה דק
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • תפוחי אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
    מקולפים ומבושלים
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם (לתיבול הפירה)
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם (לתיבול הפירה)
  • קמח לבן - כוס
  • פירורי לחם - כוס (92 גרם)
    אפשר עם שומשום
  • ביצים - 3 יחידותL
    טרופות
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גלגלי לביבות ממולאים בירקות
לביבות ממולאות וטעימות בצורת גלגלים
  • 1 לטגן בשמן במחבת את הירקות עם התבלינים, להקפיץ כ- 15 דקות, לקרר ולשים בצד.
  • 2 לאחר שתפוחי האדמה בושלו לרסק לפירה (שלא יהיה דליל) ולתבל במלח ובפלפל שחור.
  • 3 ליצור מכל כ- 3 כפות פירה כדור.
  • 4 לפזר על משטח עבודה את הקמח, להניח את הכדורים ולפתוח בעזרת הידיים לצורת פיתה.
  • 5 למלא כ- 2 כפות ממילוי הירקות בפיתה, לסגור לצורת חצי ירח ולגלגל בקמח לצורת נקניק עבה.
  • 6 להניח בצלחת אחת פירורי לחם ובצלחת שנייה ביצים טרופות.
  • 7 להרטיב את הנקניק בביצים הטרופות, לאחר מכן בפירורי הלחם (בזהירות כדי שלא יתפרק) ולסגור בקצוות לצורת גלגל.
  • 8 לחמם את השמן לטיגון במחבת (ראו מידע נוסף) ולטגן כל לביבה כ- 2 דקות מכל צד.
  • 9 להניח על נייר סופג (אפשר לאכול חם או קר).
  • 10 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בגלגלי הלביבות לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לטיגון. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 24.5% 11.2% 59.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב