דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל תבנית (תלוי בעובי הפרוסות, סה"כ 2 תבניות))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל
עוגת פרווה נהדרת
  • הכנת התפוחים והתמרים:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מניחים בסיר את התפוחים, התמרים, הסוכר, המייפל, הסילאן והקינמון, ומבשלים על הגז כ- 20 דקות עד לריכוך התפוחים.
  • 3 מסננים מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים - נשתמש בהם בהמשך).
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר שמים את הביצים והסוכר, ומקציפים כ- 8-10 דקות עד לקבלת מרקם של מוס.
  • 2 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את השמן לאט לאט בזרזיף דק, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הקמח התופח בהדרגה, ולאחר מכן מפסיקים את פעולת המיקסר.
  • 3 מוסיפים לתערובת את התפוחים שסיננו ומקפלים עם מרית בזהירות.
  • 4 מוזגים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 20 דקות. בינתיים מכינים את הקראמבל.
  • הכנת הקראמבל והשלמת העוגה:
  • 1 במעבד מזון מכניסים את המחמאה החתוכה לקוביות, מוסיפים את הסוכר, סוכר הוניל, הקינמון והקמח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
  • 2 כשהעוגה מזהיבה מעט אבל עדיין רוטטת - מוציאים את התבניות מהתנור ומפזרים מעל את הקראמבל. בשלב הזה אפשר גם להוסיף מעט אגוזים קצוצים. מחזירים לתנור ואופים במשך כ- 10-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 3 מצננים את העוגה ויוצקים מעל כל עוגה מעט מהנוזלים של התפוחים והתמרים ששמרנו בצד.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

מידת הכוס מתייחסת לכוס מידה אוניברסלית. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 25.5% 7% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב