דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל
עוגת תפוחים ותמרים עם קראמבל
עוגת פרווה נהדרת

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל תבנית (תלוי בעובי הפרוסות, סה"כ 2 תבניות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת התפוחים והתמרים:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 מניחים בסיר את התפוחים, התמרים, הסוכר, המייפל, הסילאן והקינמון, ומבשלים על הגז כ- 20 דקות עד לריכוך התפוחים.
  • 3 מסננים מהנוזלים ומצננים (שומרים את הנוזלים - נשתמש בהם בהמשך).
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת המיקסר שמים את הביצים והסוכר, ומקציפים כ- 8-10 דקות עד לקבלת מרקם של מוס.
  • 2 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את השמן לאט לאט בזרזיף דק, מוסיפים את קרם הקוקוס ואת הקמח התופח בהדרגה, ולאחר מכן מפסיקים את פעולת המיקסר.
  • 3 מוסיפים לתערובת את התפוחים שסיננו ומקפלים עם מרית בזהירות.
  • 4 מוזגים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לכ- 20 דקות. בינתיים מכינים את הקראמבל.
  • הכנת הקראמבל והשלמת העוגה:
  • 1 במעבד מזון מכניסים את המחמאה החתוכה לקוביות, מוסיפים את הסוכר, סוכר הוניל, הקינמון והקמח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים.
  • 2 כשהעוגה מזהיבה מעט אבל עדיין רוטטת - מוציאים את התבניות מהתנור ומפזרים מעל את הקראמבל. בשלב הזה אפשר גם להוסיף מעט אגוזים קצוצים. מחזירים לתנור ואופים במשך כ- 10-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  • 3 מצננים את העוגה ויוצקים מעל כל עוגה מעט מהנוזלים של התפוחים והתמרים ששמרנו בצד.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

מידת הכוס מתייחסת לכוס מידה אוניברסלית. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של כרמית דהאן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)314277
חלבונים (גרם)4.3 3.8
פחמימות (גרם)4036
מתוכן סוכרים (גרם)19.77 17.47
שומנים (גרם)15.65 13.83
מתוכם שומן רווי (גרם)3.78 3.34
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.03
כולסטרול (מ"ג)42.16 37.25
נתרן (מ"ג)126.02111.36
סיבים תזונתיים (גרם)1.26 1.12
מים (גרם)40.0235.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)19.1716.94
ויטמין B (מ"ג)0.460.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.1
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.335.59
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.09
ויטמין C (מ"ג)0.080.07
ויטמין D (מק"ג)0.230.21
ויטמין E (מ"ג)0.140.12
ויטמין K (מק"ג)0.420.37
סידן (מ"ג)13.2611.72
ברזל (מ"ג)0.330.29
מגנזיום (מ"ג)4.924.35
זרחן (מ"ג)28.0424.78
אבץ (מ"ג)0.210.18
אשלגן (מ"ג)80.8371.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.210.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.420.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 25.5% 7% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?