דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תמרים ושוקולד
עוגת תמרים ושוקולד
שילוב מעניין של תמרים ושוקולד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במיקסר ידני מערבבים תחילה את המצרכים הרטובים: מתחילים עם הביצים ומוסיפים בזה אחר זה את תמצית הוניל, השמן ומיץ התפוזים. מוסיפים את ממרח התמרים וממשיכים בערבול עד לאיחוד המצרכים. מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה בהדרגה עד לאיחוד המצרכים.
  • 2 משמנים מעט תבנית קפיצית עגולה מס` 26 (אפשר גם מס` 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר).
  • 3 מעבירים את הבלילה לתבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות או עד שקיסם שנעצנו יוצא יבש. מצננים מעט את העוגה.
  • 4 מערבבים את המים עם אבקת נס הקפה ומוזגים את הסירופ על העוגה. מפזרים מעט אבקת סוכר חום על העוגה (לא חובה, שימו לב שהצבע של אבקת הסוכר החום הוא לבן).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה מס` 26 או 24.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)298324
חלבונים (גרם)4.56 4.95
פחמימות (גרם)3032
מתוכן סוכרים (גרם)1.49 1.62
שומנים (גרם)17.51 19.03
מתוכם שומן רווי (גרם)2.5 2.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)48.12 52.3
נתרן (מ"ג)118.7129.03
סיבים תזונתיים (גרם)0.85 0.92
מים (גרם)30.332.93
ויטמין A (מק"ג)20.722.5
ויטמין B (מ"ג)1.251.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.13
ויטמין B3 (מ"ג)0.760.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.597.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.12
ויטמין C (מ"ג)2.252.45
ויטמין D (מק"ג)0.260.28
ויטמין E (מ"ג)0.140.15
ויטמין K (מק"ג)0.040.04
סידן (מ"ג)7.78.37
ברזל (מ"ג)0.240.26
מגנזיום (מ"ג)2.092.27
זרחן (מ"ג)25.8628.11
אבץ (מ"ג)0.170.18
אשלגן (מ"ג)24.3626.48
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.51
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.430.47

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 33.2% 8.6% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.