דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת תמרים ואגוזים
עוגת תמרים ואגוזים
עוגת תמרים ואגוזים
עוגת ממרח תמרים ואגוזי מלך קצוצים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (12 מנות מכל תבנית)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה (הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והסוכר החום). מוסיפים את המצרכים הרטובים (הביצים, השמן, ממרח התמרים והמים) ומערבבים עם כף גדולה. מקציפים (אפשר במיקסר ידני) כ- 3 דקות, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  • 2 מתיזים ספריי שמן על שתי תבניות אינגליש קייק ומוזגים את תערובת העוגה לשתי התבניות.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שקיסם שנעצנו יוצא יבש.
  • 4 מערבביםאת המים הרותחים עם הסוכר וברגע שהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה, מזליפים מעל את הסירופ עד שהעוגה נרטבת קלות ומקבלת ברק. לאחר שהעוגה קרה אפשר לפזר עליה אבקת סוכר לפי הטעם. מתקבלת עוגת תמרים ואגוזים מושלמת!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)212300
חלבונים (גרם)3.11 4.41
פחמימות (גרם)2333
מתוכן סוכרים (גרם)5.94 8.41
שומנים (גרם)12.63 17.88
מתוכם שומן רווי (גרם)1.25 1.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)26.97 38.19
נתרן (מ"ג)78.46111.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.76 1.07
מים (גרם)25.7136.4
ויטמין A (מק"ג)11.6416.48
ויטמין B (מ"ג)0.290.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.1210.09
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.09
ויטמין C (מ"ג)0.050.07
ויטמין D (מק"ג)0.150.21
ויטמין E (מ"ג)0.10.14
ויטמין K (מק"ג)0.120.17
סידן (מ"ג)8.211.61
ברזל (מ"ג)0.260.37
מגנזיום (מ"ג)7.3610.42
זרחן (מ"ג)27.4938.93
אבץ (מ"ג)0.210.3
אשלגן (מ"ג)31.9845.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.912.7
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.340.49
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.542.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.60.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 32% 7.9% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.