דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פארי ברסט טעים ומיוחד
מאפה צרפתי מפנק מאוד
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 הכנת הקראמבל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל מצרכי הקראמבל עד לקבלת מרקם פירורי. אם אין מיקסר - אפשר לערבב הכל ידנית. מועכים לגוש בצק אחד, משטחים בין שני ניירות אפייה ומכניסים למקפיא כדי שהחמאה תתייצב.
  • 3 הכנת הבצק הרבוך: לקערה קטנה מכניסים את החלב, החמאה, המלח והסוכר, ומערבבים על אש קטנה עד שהחמאה נמסה. ברגע שהחמאה נמסה מגבירים לאש גבוהה ומחכים לרתיחה. כשהחלב רותח - מכבים את האש, שופכים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק אחיד. אם עדיין יש חתיכות קטנות של קמח שלא התערבב - מעלים שוב לאש ומערבבים, לא יותר מחצי דקה.
  • 4 מעבירים את הבצק שנוצר לקערת המיקסר, ובעזרת וו גיטרה מערבבים את הבצק כדי לקרר אותו. אם אין מיקסר אפשר לערבב ידנית את הבצק בקערה גדולה עד שהוא לא חם יותר למגע.
  • 5 מוסיפים את הביצים לבצק, אחת אחת, ומערבבים היטב בין כל הוספה. זה ייראה כאילו הבצק מתפרק, אבל ככל שתמשיכו לערבב הוא יחזור לעצמו.
  • 6 על נייר אפייה מסמנים עיגול בקוטר 18-20 ס"מ. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן רחב, ומזלפים עיגולים קטנים וצמודים על העיגול שסימנו. במידה ויש "שפיץ" של הבצק - אפשר להרטיס מעט את האצבע ולשטח את השפיץ.
  • 7 מוציאים את הקראמבל מהמקפיא וקורצים ממנו עיגולים קטנים בגודל 3-4 ס"מ. עיגולי הקראמבל אמורים להיות מונחים על עיגולי הבצק הקטנים שזילפנו מהבצק הרבוך, ולכן כדאי יהיה למדוד את עיגולי הבצק הרבוך לפני קריצת הקראמבל כדי להתאים בגדלים.
  • 8 מכניסים את הבצק לתנור למשך 18-20 דקות עד שהוא מקבל צבע חום כהה. מצננים לחלוטין.
  • 9 הכנת קרם המוסלין: פותחים את מקל הוניל ומכניסים את תרמילי המקל והמקל עצמו לסיר. מוסיפים את החלב ו- 50 גרם סוכר, ומרתיחים ביחד. בינתיים בקערה חסינת חום מערבבים את החלמונים יחד עם 25 גרם סוכר נוספים והקורנפלור. כשהחלב רתח - שופכים את כולו בבת אחת על החלמונים ומערבבים היטב.
  • 10 מסננים את התערובת בחזרה לסיר ומערבבים על אש קטנה עד להסמכה. הקפידו לערבב גם את תחתית הסיר כדי לא לשרוף את הקרם. כשהקרם הסמיך - מורידים מהאש, ומוסיפים את החמאה והלוטוס. מערבבים עד שכל החמאה נמסה בתוך הקרם. מכסים בניילון נצמד שנוגע בקרם עצמו (כדי שלא יווצר קרום) ומכניסים למקרר לשעה לפחות כדי שהקרם יתקרר.
  • 11 הרכבה: פורסים את התותים לרצועות, חותכים את הפארי ברסט המוכן לרוחבו כך שנוכל למלא באמצע את הקרם. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על השכבה התחתונה של הפארי ברסט את הקרם בעיגולים קטנים. מפזרים בין הקרם את התותים וסוגרים מעל עם השכבה העליונה של הפארי ברסט.
  • 12 לקישוט ניתן לפזר מעל שקדים פרוסים ולפדר את הכל באבקת סוכר.
  • 13 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מקל הוניל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 33.6% 9.6% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב