דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 255 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלי בשר ברוטב שזיפים ורימונים
צלי ברוטב מיוחד והרבה בצל
  • 1 בישול הבשר כגוש מתבצע בסיר מלא במים עם הכורכום והבצל החתוך גס למשך כ- 3 שעות עד שיהיה ניתן לנעוץ סכין בבשר ללא התנגדות. לאחר הבישול כגוש להשאיר במקרר ללילה שלם ולמחרת לפרוס לפרוסות בעובי סנטימטר.
  • 2 הכנת הרוטב לבישול הבשר: לטגן את הבצל בשמן עד להשחמה, להוסיף את הפטריות, השום, השזיפים המיובשים ורוטב השזיפים-רימונים, לבשל כ- 5 דקות נוספות ולערבב.
  • 3 לסדר את פרוסות הבשר בסיר מעל הרוטב, להוסיף את המים הרותחים (במידה וצריך אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים) ולפזר את המלח, הפלפל השחור, הכורכום ואבקת המרק.
  • 4 באמצעות כף יש למזוג את כל הרוטב על הבשר, להביא לרתיחה כך שהרוטב יתחיל לבעבע, להנמיך את האש לבינונית-קטנה ולבשל כ- 50 דקות עם מכסה. מומלץ מדי פעם "להרטיב" את הבשר ברוטב במהלך הבישול.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד פירה או אורז לבן.

ציוד נדרש: סיר רחב וגדול.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 19.4% 49.6% 28.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב