דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 297 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות עוף ברוטב ירקות
קציצות עוף מושלמות שכולם אוהבים
  • 1 קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה ועלי הסלרי יחד. מעבירים לקערה יחד עם שאר מצרכי הקציצות ומערבבים היטב. משהים כחצי שעה במקרר.
  • 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הגזר ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את הפלפל והסלרי, וממשיכים לטגן עד לריכוך קל.
  • 3 מוסיפים כ- 3 וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 4 יוצרים כ- 18 קציצות כשמדי פעם מרטיבים את הידיים, מוסיפים לסיר בעדינות ומכסים. לאחר כ- 5 דקות כשהקציצות מתייצבות מעט, מרימים ומערבבים קלות את הסיר.
  • 5 מפזרים את גרגירי החומוס המבושלים בין הקציצות ומבשלים כחצי שעה (מדי פעם יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 8 מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 8 דקות (בלי מכסה) ומוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 13.9% 46.5% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב