1. קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה ועלי הסלרי יחד. מעבירים לקערה יחד עם שאר מצרכי הקציצות ומערבבים היטב. משהים כחצי שעה במקרר.
2. בסיר סוטג` בינוני מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את רצועות הגזר ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את הפלפל והסלרי, וממשיכים לטגן עד לריכוך קל.
3. מוסיפים כ- 3 וחצי כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
4. יוצרים כ- 18 קציצות כשמדי פעם מרטיבים את הידיים, מוסיפים לסיר בעדינות ומכסים. לאחר כ- 5 דקות כשהקציצות מתייצבות מעט, מרימים ומערבבים קלות את הסיר.
5. מפזרים את גרגירי החומוס המבושלים בין הקציצות ומבשלים כחצי שעה (מדי פעם יוצקים מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
8. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כ- 8 דקות (בלי מכסה) ומוכן.
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.