דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 516 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מנת שוקי עוף מהממת בבירה, בצל ותבלינים
מנה משובחת וייחודית מאוד
  • 1 להכין מרינדה מהבירה השחורה, רוטב הבסיס, הרוטב הבלסמי, רוטב הצ`ילי המתוק, תבלין הראס אל חנות, הפלפל האנגלי הטחון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה ושמן הזית.
  • 2 להשרות לכשעתיים את שוקי העוף המרינדה.
  • 3 לפרוס את הבצלים לגלגלים דקים.
  • 4 לשים בתבנית אפייה חצי מגלגלי הבצל מתחת לשוקי העוף וחצי מעליהם.
  • 5 למזוג מעל הכל את המרינדה, לכסות ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. כעבור חצי שעה להסיר את המכסה ולאפות עוד כחצי שעה גלוי בחום של 150 מעלות.
  • 6 להגשה: לסדר בצלחת 2-3 שוקיים, סביבן לסדר קוביות זוקיני גדול וטרי (קטנטנות ומתובלות במלח ופלפל שחור), במרכז לסדר מהבצלים המקורמלים, לקשט בחצי כף עלי תימין, מלח וברוטב שהצטבר בתבנית, ולזלף מעט שמן זית.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות ואת הרוטב הבלסמי. אם אין רוטב בלסמי מוכן אז לבשל חומץ בלסמי על להבה נמוכה עד לצמצום ועד שיהיה סירופ. הבשר בארץ מגיע מוכשר ולפיכך מומלח - לכן בזהירות עם המלח (לפי הטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 17.2% 46.6% 32.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב