דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 75 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלת פירות יבשים
חלה טעימה במיוחד לט"ו בשבט
  • 1 לערבל היטב את הביצים (הקצפה ידנית) ולהוסיף את תמצית הוניל.
  • 2 בכלי נפרד לערבב היטב את כל שאר המצרכים היבשים (כולל הפירות היבשים).
  • 3 להוסיף את המצרכים היבשים אל עיסת הביצים (מתקבלת עיסה סמיכה וזה מצוין). אפשר להוסיף גרידת תפוז (בפומפייה גסה - מוסיף המון, הצעה של חברה מוכשרת).
  • 4 לשמן תבנית אינגליש קייק בספריי השמן, למזוג לתוכה את הבלילה וליישר. להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ולאפות במשך כ- 40 דקות עד שהחלק העליון קצת מתקשה ומשחים.
  • 5 להוציא מהתנור ולקרר. מתקבלת חלת פירות יבשים נפלאה ומעט רכה מבפנים. לאחר מכן, לפרוס את החלה לפרוסות דקות של כחצי ס"מ. אם רוצים ביסקוטי פירות יבשים יש לסדר את הפרוסות על רשת תנור ולהכניס שוב לאפייה בתנור לעוד כ- 15 דקות בחום של 150 מעלות, לתת להתקרר מחוץ לתנור (זה עוד יתקשה בחוץ - לא לאפות יותר מ- 15 דקות!) ולשמור בכלי אטום (העוגיות לא תישארנה הרבה זמן כי כל המשפחה תבוא לחסל...).
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אינגליש קייק אחת.

יש להשתמש ב- 2 כוסות פירות יבשים ואגוזים לפי הטעם (כל פרי יבש שאוהבים). אין צורך ביותר סוכר - יש מתיקות מהפירות היבשים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11.6% 9.8% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב