דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 64 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל עוגה (סה"כ 2 עוגות))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שמרים עם מרנג, תפוז ואגוזים
קינוח מקורי ומיוחד
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבל בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם הסוכר, השמרים, החלמונים והחלב.
  • 2 לאחר כ- 2-3 דקות של ערבוב להשלב בהדרגה את החמאה (חתוכה לקוביות). לקראת סוף הערבול להוסיף את המלח וגרידת התפוז (הבצק יהיה מוכן לאחר כ- 7-8 דקות של לישה ואמור לצאת רך וגמיש).
  • 3 להוציא את הבצק מקערת המיקסר, לעטוף בניילון לא צמוד ולהכניס למשך לילה במקרר.
  • הכנת המילוי:
  • 1 להקציף את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב (לקראת הסוף לשלב גם את אינסטנט הפודינג).
  • 2 לערבב אל תוך התערובת את הקינמון, ליקר התפוזים, גרידת התפוז והאגוזים, ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 להוציא את הבצק מהקירור ולחלק אותו לשני חלקים.
  • 2 לרדד כל חלק למלבן גדול ולמרוח על כל מלבן חצי מהמילוי.
  • 3 במידה ורוצים להכין צורת שושנים - לחתוך כל מלבן לרצועות שוות, לגלגל כל רצועה ולהניח בתבנית האפייה. במידה ורוצים להכין קראנץ` - לגלגל כל מלבן לכרוכית, לחתוך באמצע ולסובב בצורת בורג.
  • 4 לכסות בניילון לא צמוד ולהניח להפתחה למשך כשעה. לחמם את התנור מראש לפני האפייה לחום של 180 מעלות.
  • 5 למרוח בעדינות בביצה טרופה ולאפות בתנור למשך כ- 30-40 דקות (עד להזהבה יפה).
  • 6 לפני סיום האפייה לערבב בקערה את אבקת הסוכר ביחד עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז, וכשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש אותם בציפוי שהכנו ולאפות עוד כדקה אחת בלבד.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 עוגות בתבנית סבתא 20 ס"מ עגולה או אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את ליקר התפוזים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 24.5% 10.7% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב