דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 197 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס מלאווח ממולא תפוחי אדמה ובטטה
מאפה מלאווח מפנק
  • 1 בסיר לחמם את השמן ולטגן את הבצל והשום הקצוצים עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את קוביות תפוחי האדמה והבטטה, להוסיף את התבלינים ולערבב תוך כדי טיגון למשך כ- 5 דקות.
  • 3 להוסיף מים רותחים עד לגובה תפוחי האדמה (כ- 2.5 כוסות), להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים.
  • 4 לכבות את האש ולהניח להתקרר (אפשר ורצוי להכין יום קודם).
  • 5 להפשיר את המלאווח ולחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 6 את תפוחי האדמה והבטטה שבישלנו לרסק בעזרת מזלג לפירה גס.
  • 7 לחצות כל מלאווח לחצי ועל כל חצי להניח כף מתערובת הפירה.
  • 8 לסגור ולהדק בעזרת האצבעות או באמצעות מזלג.
  • 9 למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום או קצח לפי הטעם.
  • 10 לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ- 30 דקות (תלוי בתנור) או עד שהבורקסים זהובים ויפים.
  • 11 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 19.3% 9.1% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב