מצרכים למתכון
25 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (קציצות בגודל ביס)
- הקציצות
- בשר הודו טחון - 500 גרם
- פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
- כוסברה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (20 גרם)
- שמיר - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (28 גרם)
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
- פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
- שמן זית - כף (10 מ"ל)
- ראס אל חנות - 1/2 כפית
- לטיגון
- שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
קציצות הודו בקלי קלות
- 1 לשים היטב בידיים את כל התערובת עד לקבלת מסה אחידה ודביקה.
- 2 יוצרים מהתערובת עיגולים שטוחים מעט בעובי של כחצי ס"מ.
- 3 מטגנים את הקציצות במעט שמן או צורבים על מחבת פסים משני הצדדים.
- 4 בתיאבון
- הערות חשובות:
- 1 הקציצות צריכות להיות עסיסיות - יש להיזהר לא לייבש אותן. לכן, לא מומלץ לאפות בתנור.
- 2 המסה דביקה וזה בסדר - כך מתקבלות קציצות רכות ועסיסיות במיוחד.
- 3 אין צורך בביצה ובפירורי לחם.
- 4 מומלץ להגיש עם רבע לימון ליד.
- 5 להגיש חם!
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בעוף טחון במקום בהודו טחון.
הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.9% |
31% |
41.8% |
23.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב