דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (כמות מוערכת של לביבות)

  • החביתה
  • פטרוזיליה - צרור (114 גרם)
    קצוצה דק
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    קצוצה דק
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ דק
  • שום - 6 שיניים
    כתושות
  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    מגורד
  • קישוא - 2 יחידות גדולות - סה"כ (580 גרם)
    מגורדים
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורד
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    מגורד
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • קמח לבן - 3 כפות גדושות - סה"כ (75 גרם)
  • ביצה - 2 Medium
  • לטיגון
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חביתת ירק
חביתה מטוגנת אבל בריאה
  • 1 לגרד את כל הירקות ולהגיר היטב את הנוזלים.
  • 2 לאחד את כל מרכיבי חביתת הירק.
  • 3 לחמם את השמן במחבת, לצקת את התערובת למחבת ולטגן כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב.
  • 4 להפוך את החביתה על צלחת כשהחלק המטוגן כלפי מעלה, ולהחליק את החביתה חזרה אל המחבת עם החלק הלא מטוגן כלפי מטה לעוד מספר דקות עד שגם צד זה יזהיב.
  • 5 להוציא מהמחבת, לחלק למשולשים ולהגיש חביתת ירק טעימה עם סלט ירקות ולחם.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקור עושים חביתה אחת גדולה אבל ניתן להכין כמו שאני עשיתי - לביבות. במקרה זה יש להשתמש בכף על מנת לצקת אותן למחבת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 10.4% 14.3% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב